763.jpg

Kampbrief 2020

Gegroet beste KLJ’ers!


Het kamp komt weer stilletjes aan dichterbij! Dit jaar kleden we ons hele kamp in volgens het thema ‘Reis door de tijd’. Elke dag leren we een ander tijdperk kennen.  In deze brief willen we jullie de laatste informatie geven voor ons fantastisch kamp. Moesten al jullie vragen nog niet beantwoord zijn na het lezen van deze brief, contacteer ons dan zeker!

Wij, de leiding, kijken er alvast enorm naar uit! We kunnen niet wachten tot we mogen vertrekken en hopelijk denken jullie er net hetzelfde over!

Van 1 tot 10 juli zullen jullie verblijven op onze kampplaats. Daar zal de leiding jullie gedurende 10 dagen een onvergetelijk kamp bezorgen. Voor de 6-9 jarigen bestaat er de mogelijkheid om een heel kamp of alleen de laatste 5 dagen mee te gaan.

Het is een uitgelezen kans voor wie er altijd al eens van gedroomd heeft om een onvergetelijk avontuur mee te maken! Wil je eens sporten zoals de grieken? Of pyramides bouwen zoals de Egyptenaren? Kom dan zeker mee op kamp! :) Daar zal je het allemaal kunnen beleven…

Het thema

Dit jaar gaan we tien dagen op kamp met Reis door de tijd! Wat gaan we doen? Elke dag maken we kennis met een ander tijdperk en dit zullen we doen in de vorm van spetterende activiteiten en toneeltjes! Dit klinkt toch al super tof, niet waar?

Waar verblijven we?

Kampadres:
Ichtegemstraat 14

Koekelare 8680


Naar dit adres kunnen mama, papa, opa, oma, zus, broer, nicht, neef, vriendin, vriend …. brieven sturen om jullie op de hoogte te houden van de gebeurtenissen op het thuisfront.
We vragen om NIET op bezoek te komen tijdens het kamp, dit om emotionele taferelen te vermijden!

Inschrijven + kostprijs

Op kamp gaan kost voor het eerste kind € 150, voor het tweede kind €125 en € 100 voor het derde en vierde kind. Voor de kinderen die 5 dagen meegaan, vragen we € 80.

Gelieve dit bedrag vóór 10 juni over te schrijven op ons rekeningnummer BE79-7344-0100-0433. Het inschrijvingsformulier moet ook vóór 10 juni bij Katrijn worden afgegeven (Kronkelweg 28, 3300 Vissenaken), doorgemaild worden of je kan inschrijven via de site. We vragen om bij het inschrijvingsformulier ook een juist en volledig medisch dossier af te geven.

Inschrijven: https://docs.google.com/forms/d/1_A-gF_PB-9IyUsqZRn8Nr_b-HRzMElb5tiZK__dJAKc/edit

Medische fiche:

 https://docs.google.com/forms/d/1CigZ2ikS2czjheCsj3R_fU3Pqt0dUa8CYm2bNhZ9x4o/edit

Hoe bereiken we de kampplaats?

+ 12: Jullie worden op woensdag 1 juli om 07u30 verwacht aan het station van Tienen! Van daaruit zullen we  met de trein vertrekken naar de Pinte. Van hieruit fietsen we dan verder naar Koekelare!

Voor deze tocht neem je best nog een klein rugzakje mee om je lunchpakket, drankje, tussendoortje, zonnecrème, regenjas … voor onderweg in te steken. Deze rugzak hoef je niet zelf te dragen, want deze gaat mee met de volgwagen (als dat geen luxe is!). Deze volgwagen zal ons helaas niet de hele weg kunnen volgen omdat we vooral via fietswegen rijden, maar er wordt regelmatig afgesproken zodat er rust/eet/drank/zonncrèmepauzes ingelast kunnen worden. Ook jullie bagage hoef je natuurlijk niet mee te sleuren op de fiets. Jullie bagage +fiets mogen jullie al op maandag 29 juni tussen 18u00 en 19u00 komen afzetten aan het lokaal. De leiding zorgt dat jullie bagage in Koekelare geraakt en jullie fiets tot in de Pinte.  

Zorg a.u.b. dat de fietsen VOLLEDIG IN ORDE zijn, zodat we veilig kunnen fietsen naar Koekelare. Platte banden, een ketting die afvalt, e.d. kunnen natuurlijk altijd gebeuren en daar  houden wij uiteraard ook rekening mee. Wij zorgen dus alleszins voor een minimum aan reparatiemateriaal. Indien we op kamp fietsen moeten laten herstellen, zal dit nog worden voorgeschoten door de KLJ, maar deze kosten moeten na het kamp wel terugbetaald worden.

-12: Jullie gaan het op de eerste dag van het kamp nog wat rustiger aan doen. Jullie worden met jullie bagage op woensdag 1 juli om 14u00 verwacht aan het KLJ – lokaal. Daar zullen jullie samen met een paar leid(st)ers de bus nemen naar Zandvliet. Om de bus proper te houden is eten en drinken op de bus verboden. Al het snoepgoed blijft dus in de bagage. Aan degenen die snel reisziek worden vragen we om op voorhand de nodige medicatie in te nemen. Een plastiek zakje (zonder gaatjes) is dan ook geen overbodige luxe… Laat dit ook weten aan één van de leiding die de busreis begeleidt, zodat ze hier rekening mee kunnen houden. Jullie identiteitskaart en medicatie wordt afgegeven aan de leiding voor het vertrek. Zij zullen dit de rest van het kamp bijhouden.


6-9 die de laatste 5 dagen naar het kamp komen: Jullie worden verwacht vrijdag 5 juli om 14u op de kampplaats. De leden worden door hun ouders naar de kampplaats gebracht.

Wie zorgt er voor ons eten na al dat harde speelwerk?

Dit jaar zal Lara voor de 4de keer meegaan in het keukenteam. Ook Seppe zal voor het 2de jaar van de partij zijn. Zij krijgen hulp van Nele, Tom en Tine die voor de tweede keer zullen meegaan :)

Wij, leiding en leden, zijn hen hier heel dankbaar voor!

Wat nemen we mee?

 • ID

 • plakbriefjes ziekenfonds + ISI-kaart

 • eventuele medicijnen met duidelijke instructies (deze worden bij het instappen in de bus aan de leiding overhandigt)

 • Anti-luizen product + kammetje (-12)

 • een beetje zakgeld (kaartjes en postzegels)

 • toiletgerief, handdoeken en washandjes

 • zonnecrème, hoedje/petje

 • KLJ-sjaaltje (KLJ-T-shirt en KLJ-pull: zijn niet verplicht!)

Op zaterdag 29/06 tussen 18 en 19 uur zal er een verkoopmoment voor KLJ-pullen (€ 15) en T-shirts (€ 7,5) zijn aan het lokaal. Sjaaltjes zijn altijd verkrijgbaar.

 • voldoende speelkledij (die vuil mag worden!)

 • kledij voor de vettige namiddag

 • warme kledij + regenjas

 • voldoende ondergoed en kousen

 • 6-9 en +12: witte T-shirt

 • laarzen en stevige schoenen (bosspelen/dagtocht/tweedaagse)

 • rugzakje (-12) / stevige rugzak (+12)

 • pantoffels voor op de kamer (-12)

 • -12: slaapzak, kussen, onderlaken (slapen binnen in zalen)

 • +12: luchtmatras/veldbedje, slaapzak, kussen en eventueel een deken (slapen buiten in tenten)

 • Pyjama (6-9 meer dan 1 pyjama)

 • deftige kledij voor de casinoavond

 • 2 rollen wc-papier per persoon

 • stripverhalen en leesboeken (ev. ook je favoriete verhaaltjesboek waaruit de leiding een verhaaltje kan voorlezen voor het slapen gaan)

 • teddybeer, knuffel (of foto van je lief) voor een goede nachtrust

 • Verkleedkledij in thema

 • kampliedjes, leuke spelletje… voor rond het kampvuur

 • neem de juiste adressen mee om kaartjes en brieven te versturen naar mama en papa, oma en opa en nonkel en tante…


We vragen om niet te veel snoep mee te geven. Er wordt nl. iedere dag voor een vieruurtje gezorgd. We zullen de snoepjes van 6-9 verzamelen en op gepaste momenten eerlijk verdelen over de leden.


Voorzie washandjes, handdoeken, tandenborstel, zeep, stripverhalen, koffers, rugzakken, laarzen, T-shirts, truien, KLJ-uniform enz. (ALLES) van een naam!!! Zo komen eventuele verloren voorwerpen weer terecht bij de oorspronkelijke eigenaar. Vraag er gerust naar bij de leiding.

Wat nemen we niet mee?

 • GSM, mp3-speler, Ipod en andere waardevolle voorwerpen

 • Alcohol, sigaretten en drugs

Wanneer moeten we jammer genoeg weer naar huis?

Op vrijdag 10 juli is het helaas alweer tijd om naar huis te gaan na een vermoeiend, maar hopelijk onvergetelijk kamp.

Alle ouders, zussen, broers … (zowel van -12 als +12) zijn op 10 juli vanaf 14u00 welkom om de kampplaats te bekijken waar hun spruit(en) 10 dagen gewoond en gespeeld hebben. Met een hapje en een drankje is er de mogelijkheid om na te praten over het kamp en te luisteren naar de verhalen van de kinderen. De -12 leden gaan daarna met hun ouders terug naar huis.

De ouders van de +12 zullen nog iets langer moeten wachten op de verhalen, want hun kinderen zijn op dat moment naar huis aan het fietsen. De +12 komt rond 18u00 aan in het station van Tienen. De bagage en fietsen van de +12 leden kan afgehaald worden aan het KLJ-lokaal op zaterdag 11 juli tussen 14.30u en 15.30u.

De bezoekers kunnen tot 16u00 uur op de kampplaats blijven. We vragen vriendelijk om zich aan dit uur te houden vermits er voor de leiding dan nog een zware taak wacht: opruimen en opkuisen…

Telefoonnummers 

Tijdens het kamp enkel te gebruiken bij noodgevallen!

                                                          

6-9:                                                   Noor Rondas                             0493/026759             

6-9 en +12:                                                 Katrijn Janssens                                    0471/936787


Wij, de leiding, kijken er alvast heel erg naar uit! Als je nog met vragen zit, twijfel zeker niet om ze te stellen aan de leiding!


Heel veel groetjes,

EmileJasperSimonFloreHanneLaurenNeleNoorBrentKatrijnKellyMayraSamThomasMerith

 

©2018 by KLJ Vissenaken. Proudly created with Wix.com