KLJ Vissenaken

Zomeractiviteiten

Na een onvergetelijk kamp vol onvergetelijke activiteiten staan wij alweer paraat met een heleboel nieuwe activiteiten. Deze activiteiten vinden plaats op maandag en beginnen om 18u en eindigen om 20u30 aan het KLJ-lokaal, tenzij anders vermeld. Door de corona maatregelen gaan we maar 1 keer in de week activiteiten kunnen doen.

Tijdens deze zomeractiviteiten mogen kinderen uit het geboortejaar 2014 al instappen bij ons in de KLJ.

Een paar belangrijke corona regels:

1. Activiteiten mogen doorgaan met max 50 personen. Als er meer dan 50 personen aanwezig zijn zullen er 2 bubbels worden gemaakt. We vragen dan ook bij aankomst de kinderen direct naar hun groep te laten gaan (6-9, 9-12, +12). Als we samen met minder of net 50 zijn, spelen we allemaal samen. Als dit niet zo zou zijn, spelen we in 2 bubbels apart.

2. Alle KLJ-leden mogen deelnemen aan activiteiten, tenzij het lid of de leiding…

• ... ziek is of ziektesymptomen had in de 3 dagen voor de activiteit.

• ... behoort tot een risicogroep en geen doktersattest kan voorleggen of aangepaste medicatie ter beschikking heeft.

• ... een besmet persoon binnen de eigen gezinsbubbel heeft (ouder, broer, zus, ...). Het lid of de leiding mag dan 14 dagen  – gerekend vanaf het laatste contact met de coronapatiënt  – niet deelnemen aan activiteiten.

Kinderen en jongeren met een (chronische) ziekte of met een risicoprofiel kunnen deelnemen aan de activiteit als ze daarvoor een huisarts hebben geraadpleegd.

1. Ik heb van elk aanwezig lid een medische fiche nodig want er moet weer een contactlogboek worden bijgehouden zodat we weten vanwaar de besmetting komt. Van de leden die mee waren op kamp heb ik een medische fiche. Van de kinderen die niet mee waren op kamp heb ik nog een medische fiche nodig, onderaan kunnen jullie eentje vinden. Sturen jullie deze door als je kind naar de zomeractiviteiten zou komen? Op de website gaat ook nog een link verschijnen: https://docs.google.com/forms/d/17JAkyBzYsG9md5PnAHuCohr6qxLa1JVSABjvK_eW_i0/edit

Maandag 3 augustus- Köpkesspel

Elk jaar volgen we toch een beetje de tradities op. Zo is er het alom gekende Köpkesspel. Dat mag deze zomer de spits afbijten. Hopelijk zien we jullie allemaal om samen met ons de bekendste berg van Vissenaken te bedwingen. We spelen hem volledig plat!

Maandag 10 augustus- Waterspelletjes

Nadat we een paar hittegolven hebben overleefd dit jaar is het eens tijd voor wat verfrissing. We spelen vandaag alom gekende waterspelletjes. Mocht het weer het niet toelaten, komt er een vervangactiviteit. Dit is natuurlijk dan wel een verassing.

Maandag 17 augustus- Themaspel

Het themaspel, elk jaar is dit spel een succes. Dit jaar spelen we dit daarom opnieuw. Maar het thema van dit spel blijft nog geheim. Wie nieuwsgierig is, nodigen we zeker uit om te komen.

Maandag 24 augustus- Verassing van de nieuwe leiding

Volgend jaar verwelkomen we weer een aantal laatstejaars +12 leden in de leiding. Ze hebben er al veel zin en hebben daarom voor jullie nu al een leuke activiteit in petto! Wat het juist wordt is nog een verrassing, maar dat het de moeite wordt om te komen staat vast!

Maandag 31 augustus- Swingpaleis

Warm je stembanden al maar op want vandaag gaan we swingeeen!!! Er zal dit jaar geen BBQ kunnen doorgaan door corona. We voorzien wel een ijsje en spelen de diashow van kamp af voor de kinderen. De diashow zal daarna nog naar alle ouders doorgestuurd worden via mail.