KLJ Vissenaken

Beste ouders

Hoera voor ieder van ons: de zomerkampen gaan door! Wel met maximaal 50 personen per bubbel.

Ondanks het positieve nieuws zal het zomerkamp in 2020 er anders uitzien dan we gewend zijn.

Om de kampen zo coronaproof en verantwoord mogelijk te organiseren, heeft KLJ Nationaal een draaiboek voorzien. Dat draaiboek geeft ons zeer concrete richtlijnen en maatregelen om ons kamp praktisch en organisatorisch voor te bereiden.

De basismaatregelen voor de zomerkampen luiden als volgt:

• Zieke deelnemers blijven thuis.

• Gegevens bijhouden is verplicht. Er is een duidelijke aanwezigheidslijst en contactlogboek.

• Het kamp wordt opgedeeld in bubbels van maximaal 50 deelnemers (inclusief leiding). Deze bubbels hebben zo weinig mogelijk contact met elkaar. Mini-kampjes op kamp dus!

• Wanneer er iemand ziek wordt op kamp, is er een duidelijk stappenplan voorhanden waarin de ouders ook een belangrijke rol spelen.

• Handhygiëne is essentieel.

• Contactoppervlakken worden regelmatig gereinigd.

• Kinderen en jongeren met een (chronische) ziekte of met een risicoprofiel kunnen deelnemen aan het kamp als ze daarvoor een huisarts hebben geraadpleegd en bijgevolg een dokterattest kunnen voorleggen.

We willen met aandrang vragen om je kind niet ziek mee te sturen op kamp. Indien je kind in de laatste 5 dagen voor het vertrek symptomen heeft gehad, kan het jammer genoeg niet mee. Je kind mee laten gaan op kamp geldt als verklaring dat het symptomenvrij is.

We vragen van jullie zowel begrip als vertrouwen in ons als leiding om alles in goede banen te leiden.

Hoe gaan wij dit nu doen? Wij hebben besloten om de -12 één bubbel te laten vormen wanneer de leden + leiding met max 50 personen en de +12 (leden + leiding) worden één bubbel. MAAR wanneer er te veel inschrijvingen zijn, gaan we de bubbels omwisselen om zo iedereen te kunnen laten meegaan.  Zo, gaan 6-9 en +12 (leden en leiding) één bubbel vormen en 9-12 een aparte bubbel omdat zij het meeste leden en leiding hebben.

Kort samengevat:

• 6-9 leden, 9-12 leden en -12 leiding is met 50 peronen = 1 bubbel ( en daarnaast dan nog 1 bubbel +12 (leden en leiding).

• 6-9 leden, 9-12 leden en -12 leiding is met meer dan 50 personen = 1 bubbel 6-9 en +12 leden en leiding en daarnaast 1 bubbel 9-12 (leden en leiding).

• Kookouders vormen nog een aparte bubbel. Zij gaan niet rechtstreeks in contact komen met de leden. Het ontbijt, middagmaal en avondeten gaat worden opgediend door de leiding van de bubbel. Beide bubbels eten ook apart. (ander tijdstip of 1 bubbel buiten en 1 binnen).

Het is voor ons dus afwachten hoeveel inschrijvingen er nog binnenkomen voor 10 juni. Wanneer de aantallen geweten zijn, krijgen jullie zo snel mogelijk een mail met welke bubbels er nu gevormd zijn en hoe het busmoment en het afhaalmoment gaan verlopen.

Het is een stevige opdracht, maar we staan paraat en halen alles uit de kast om er een topkamp van te maken.

Hopelijk tot op kamp

Stevige KLJ-groet